
Ceviche är en peruansk rätt där fisk marineras i bl a citrussaft. Här har vi valt att blanda den med vattenmelon – vars sötma matchar perfekt med syran och hettan i cevichen. Kolla med din fiskhandlare om den fisk du väljer måste frysas in först i några dagar för att ta kål på eventuella parasiter
Antal: 6-8 bufféportioner portioner
Ingredienser:
- 300 g färsk fast vit fisk
- 300 g färsk lax
- 1 vitlöksklyfta
- ½ – 1 röd chili
- 3 msk finhackad rödlök
- 2 färskpressad saft från 2 lime
- ½ dl hackad koriander
- 2 korianderkvistar
- ca 300 g tärnad vattenmelon
- salt
- peppar
Gör så:
- Skär fisken i cirka 2 × 2 cm stora kuber. Pressa vitlöken. Finhacka chilin. Lägg rödlöken i en skål med kallt vatten i ca 15 minuter för att mildra dess smak något.
- Blanda fisken med vitlök, chili, limesaft och korianderkvistar.
- Sila bort vattnet från löken och blanda med fisken.
- Låt stå i kylen i 30 minuter till 1 timme. Rör om försiktigt då och då. Plocka ur korianderkvistarna. Blanda försiktigt ner vattenmelon och den hackade koriandern.
- Smaka av med salt och peppar. Garnera med koriander och servera direkt.


