Ceviche med vatten­melon

Ceviche är en peruansk rätt där fisk marineras i bl a citrussaft. Här har vi valt att blanda den med vattenmelon – vars sötma matchar perfekt med syran och hettan i cevichen. Kolla med din fiskhandlare om den fisk du väljer måste frysas in först i några dagar för att ta kål på eventuella parasiter

Antal: 6-8 bufféportioner portioner

Ingredienser:

  • 300 g färsk fast vit fisk
  • 300 g färsk lax
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ – 1 röd chili
  • 3 msk finhackad rödlök
  • 2 färskpressad saft från 2 lime
  • ½ dl hackad koriander
  • 2 korianderkvistar
  • ca 300 g tärnad vattenmelon
  • salt
  • peppar

Gör så:

  1. Skär fisken i cirka 2 × 2 cm stora kuber. Pressa vitlöken. Finhacka chilin. Lägg rödlöken i en skål med kallt vatten i ca 15 minuter för att mildra dess smak något.
  2. Blanda fisken med vitlök, chili, limesaft och korianderkvistar.
  3. Sila bort vattnet från löken och blanda med fisken.
  4. Låt stå i kylen i 30 minuter till 1 timme. Rör om försiktigt då och då. Plocka ur korianderkvistarna. Blanda försiktigt ner vattenmelon och den hackade koriandern.
  5. Smaka av med salt och peppar. Garnera med koriander och servera direkt.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Barbeque Whisky Ribs

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x