Potkäs på Gruyère och brännvin

Potkäs, eller krukost, består av ost och sprit. Traditionellt lagrades den länge och man använde blandade ostrester där man fyllde på med ost och sprit vartefter. Här har vi dock valt att hålla oss till endast Gruyère och lite färskost för att göra den krämigare. Det går även bra att välja en annan smakrik ost.Foto Lisa Björner

Tid:
Antal: ca 4 ½ dl portioner

Ingredienser:

  • 300 g Gruyère eller annan smakrik ost
  • 150 g färskost
  • 2 – 3 msk brännvin, gärna smaksatt

Gör så:

  1. Riv Gruyère-osten och blanda sedan med färskosten. Smaka av med valfritt smaksatt brännvin. Servera med t ex knäckebröd eller kex.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Gubbröra med karamelliserad lök

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x