Gubbröra med karamelliserad lök

Den karamelliserade löken höjer upp denna klassiker till en helt ny nivå av smakupplevelser.

Tid:
Antal: ca 5 dl portioner

Ingredienser:

  • 4 ägg, hårdkokta
  • 1 burk anjovis à 125 g
  • 2 msk finhackad gräslök
  • 2 msk finhackad dill
  • 1 ½ dl crème fraîche
  • en nypa svartpeppar
  • 350 g gul lök
  • 3 msk neutral olja
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk vittvinsvinäger
  • en nypa salt

Gör så:

  1. Börja med att göra den karamelliserade löken. Skala och hacka löken. Fräs i olja på låg värme i 30 minuter. Rör om då och då. Tillsätt socker och vinäger och fortsätt fräs tills löken har karamelliserats, i ca 15 minuter. Rör om då och då. Smaka av med salt. Låt svalna.
  2. Hacka äggen. Finhacka anjovis-filéerna. Blanda sedan med de övriga ingredienserna till gubbröran samt löken. Smaka av med svartpeppar och ev salt.
  3. Tips! Gillar du verkligen smaken av anjovis, så kan du även blanda i lite av spadet!

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Lax- och creamcheese­tårta på kavrings­botten

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x