Cobb Salad

Cobb salad är en typisk amerikansk sallad där ingredienserna som består utav kyckling, roquefortost, tomat, bacon, ägg och avokado läggs var för sig på en salladsbädd och sen serveras med en god vinaigrette. Namnet kommer från en restaurangägare som hette Cobb, som sent en kväll slängde ihop en massa rester till en sallad.

Antal: 4 portioner portioner

Ingredienser:

  • 300 g kyckling
  • 1 liter kycklingbuljong
  • 1 tsk salt
  • 1 paket (ca 140 g) bacon
  • 1 huvudsallat
  • 1/2 romansallad
  • 3, hårdkokta ägg
  • 2 avokado
  • ca 200 g körsbärstomater
  • ca 100 g Roquefortost
  • 2 msk finhackad gräslök
  • 3/4 dl rödvinsvinäger
  • 1 liten, pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk färskpressad citron
  • 1/2 tsk Worcestershire sauce
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 1/2 dl rapsolja
  • 1/2 dl olivolja

Gör så:

  1. Koka kycklingen i buljongen tills den är genomkokt. Låt svalna helt i buljongen. Ta ur kyckling och skär i kuber. Låt stå kallt tills servering.
  2. Rör ihop alla ingredienserna till dressingen.
  3. Stek baconet krispigt och låt rinna av på hushållspapper. Smula i mindre bitar.
  4. Grovhacka salladerna. Skär äggen i klyftor. Kärna ur och skär avokadon i kuber. Halvera körsbärstomater. Smula osten.
  5. Lägg salladen på ett stort fat. Lägg sedan kyckling, avokado, tomat, ägg och osten var för sig i rader. Toppa med gräslök. Servera med dressingen vid sidan om.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Inkokt lax med färsk potatis, picklade grönsaker och dill­sås

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x