
En enkel och god rätt med stekt lax, färskpotatissallad och cashewnötsdressing.
Antal: 4 portioner portioner
Ingredienser:
- ca 600 g laxbitar med skinn, skuren i 4 bitar
- 2 msk olivolja
- 800 g färskpotatis
- 200 g sparris
- 100 g haricots verts
- 100 g sockerärtor
- 10 rädisor
- olivolja av god kvalité
- flingsalt
- nymalen svartpeppar
- 2 dl rostade cashewnötter
- 1 liten vitlöksklyfta
- 1 msk honung
- 1 skvätt citronsaft
- vatten
- salt och peppar
Gör så:
- Gör dressingen genom att mixa cashewnötter, vitlök, honung och citron slät i en mixer eller med mixerstav. Tillsätt lite vatten till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.
- Skrubba potatisen och koka mjuka i lättsaltat vatten
- Skär sparrisen i bitar. Koka sparris, haricots verts och sockerärtor i saltat vatten i några minuter, sila av vattnet och blanda med potatisen
- Ringla över lite olivolja och smaka av med flingsalt och svartpeppar
- Stek laxen i olivolja på hög värme med skinnsidan nedåt i en stekpanna i några minuter, tills skinnet blir lite krispigt. Vänd och stek lite till
- Garnera med persilja och servera med potatissalladen och dressingen


