Stekt lax med färskpotatis­sallad och cashewnöts­dressing

En enkel och god rätt med stekt lax, färskpotatissallad och cashewnötsdressing.

Antal: 4 portioner portioner

Ingredienser:

  • ca 600 g laxbitar med skinn, skuren i 4 bitar
  • 2 msk olivolja
  • 800 g färskpotatis
  • 200 g sparris
  • 100 g haricots verts
  • 100 g sockerärtor
  • 10 rädisor
  • olivolja av god kvalité
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • 2 dl rostade cashewnötter
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1 msk honung
  • 1 skvätt citronsaft
  • vatten
  • salt och peppar

Gör så:

  1. Gör dressingen genom att mixa cashewnötter, vitlök, honung och citron slät i en mixer eller med mixerstav. Tillsätt lite vatten till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skrubba potatisen och koka mjuka i lättsaltat vatten
  3. Skär sparrisen i bitar. Koka sparris, haricots verts och sockerärtor i saltat vatten i några minuter, sila av vattnet och blanda med potatisen
  4. Ringla över lite olivolja och smaka av med flingsalt och svartpeppar
  5. Stek laxen i olivolja på hög värme med skinnsidan nedåt i en stekpanna i några minuter, tills skinnet blir lite krispigt. Vänd och stek lite till
  6. Garnera med persilja och servera med potatissalladen och dressingen

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Glasnudel­sallad med lime-inkokt lax

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x