Glasnudel­sallad med lime-inkokt lax

En fräsch glasnudelsallad med lime-inkokt lax, krispiga grönsaker och en spännande sötsyrlig lime- och jalapenodressing.

Antal: 4 portioner portioner

Ingredienser:

  • 600 g färsk lax (utan skinn)
  • 150 g glasnudlar
  • 8 stycken sparris
  • 150 g sockerärtor
  • 150 g sojabönor
  • ca 65 g blandsallad
  • skivade rädisor
  • färsk koriander till garnering
  • peppar och salt
  • 1 ½ liter vatten
  • 1 msk ättiksprit
  • 1 msk salt
  • 2 lagerblad
  • 4 vitpepparkorn
  • 1 rivet skal från lime
  • 1 saft från lime
  • 1 jalapeño eller grön chili, urkärnad
  • pressad vitlöksklyfta
  • ½ dl pressad limesaft
  • 3 msk flytande honung
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 1 dl färska korianderblad, hårt packade
  • 1/2 dl färsk mynta
  • 1/2 dl olivolja

Gör så:

  1. Skär laxen i mindre bitar. Koka upp vatten, ättiksprit och kryddor till lagen i en stor kastrull. Låt sjuda i några minuter. Lägg ner laxbitarna i lagen, koka upp igen och ta sedan av kastrullen från plattan. Låt laxen svalna i sin lag.
  2. Mixa ingredienserna till dressingen i matberedare eller med stavmixer till en slät dressing. Smaka av med salt och peppar.
  3. Koka glasnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj dem i kallt vatten och låt rinna av. Skär sparrisen i mindre bitar. Förväll sparris och sockerärtor. Skölj med kallt vatten.
  4. Lägg nudlar och grönsaker i en skål och ringla över lite av dressingen. Blanda försiktigt. Lägg upp salladen i skålar. Lägg på nudlarna och grönsakerna. Toppa med laxbitar och ringla över lite mer dressing. Garnera med rädisor och koriander. Servera resten av dressingen vid sidan av.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Lemon Sour Cocktail med ärtskott

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x