
Dessa morot- och zucchiniplättar är busenkla att göra – och supergoda förstås. Barnen älskar när vi serverar dem i pitabröd med sallad, feta och någon god röra medan vi tycker de är även goda som de är – serverad endast med lite sallad och kanske någon god vitlöksyoghurt. Ibland dyker de även upp som tillbehör till någon kyckling- eller kötträtt. En mångsidig rätt helt enkelt!
Antal: ca 10 stycken portioner
Ingredienser:
- 200 g morot
- 200 g zucchini
- 1 liten vitlök, riven
- 1 ägg
- 1 dl mjöl
- ca 1 tsk salt
- olja till stekning
Gör så:
- Riv morötter och zucchini. Blanda med övriga ingredienser.
- Värm oljan i en stekpanna. Klicka ut smeten, och bred ut den till tunna plättar. Desto tunnare desto frasigare blir plättarna. Stek på både sidor tills plättarna är gyllene. Servera direkt.
- Prova att tillsätta följande smaker: Fetaost, chèvre, västerbottensost, dill, salladslök, koriander


