Enkel rabarbersylt

Gör gärna sylt utav rabarber så att du får njuta av den hela året.Foto Lisa Björner

Tid:
Antal: ca 1 liter portioner

Ingredienser:

  • 1 kg rabarber
  • 600 g strösocker
  • färskpressad saft från 1 citron
  • 1 tsk vaniljpulver

Gör så:

  1. Skölj rabarbern. Skala eventuellt om skalet är träigt. Skiva rabarbern.
  2. Lägg rabarbern i en tjockbottnad kastrull tillsammans med socker, citronsaft och vaniljpulver. Låt stå i ca 1 timme så att rabarbern saftar sig. Rör om då och då.
  3. Värm rabarbern försiktigt och låt sedan sjuda tills sylten är cirka 105 grader. Rör om då och då. Skumma av väl.
  4. Häll upp sylten på varma väl rengjorda burkar. Förslut, vänd upp och ner på burkarna och låt svalna.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Pimientos de padron med korianderdip

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x