Sushi-bake

Våra barn älskar sushi – och om det inte vore för att det är ganska dyrt så hade de fått äta det varje dag. Denna rätt är ett billigt, enkelt och riktigt gott alternativ.

Tid:
Antal: 4-6 portioner portioner

Ingredienser:

  • 1 tsk salt
  • 1 tsk wasabi
  • 400 g lax
  • 100 surimi crab sticks
  • Srirachasås eller srirachamajonnäs
  • Marjonnäs
  • Koriander
  • Skivad salladslök
  • Srirachasås
  • Majonnäs
  • Japansk soja
  • Ponzu
  • Avokado
  • Wasabi
  • Kimchi
  • 4 dl sushiris
  • 1 tsk strösocker
  • 1 msk risvinäger alt vitvinsvinäger
  • 200 g färskost
  • 1 dl majonnäs

Gör så:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rör ihop färskost, majonnäs, wasabi och salt. Skär laxen i mindre bitar och grovhacka krabban. Rör ihop med färskostblandningen.
  3. Tryck ut riset jämt i en ugnsform. Fördela laxblandningen ovanpå. Grädda i ugnen i ca 20 minuter.
  4. Ringla över majonnäs och sriracha (eller sriarachamajonnäs). Strö över salladslök och koriander. Servera med t ex avokado, kimchi, extra sriracha, srirachamajonnäs, sojasås, ponzusås, wasabi.
  5. Koka ris enligt förpackningen. Rör ihop med socker och risvinäger.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Arayes med grekisk sallad

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x