Arayes med grekisk sallad

Arayes är libanesiska köttfärsfyllda pitabröd och äts ofta som ”street food”. Här serverar vi den som en måltid tillsammans med en grekisk salladFoto Lisa Björner

Tid: ca 45 minuter
Antal: ca 4 portioner portioner

Ingredienser:

  • 300 g nötfärs
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • ca 2 msk ayvar
  • ½ tsk spiskummin
  • ½ tsk salt
  • 1 msk hackad persilja
  • 6 pitabröd
  • 1 msk olivolja
  • 300 g feta
  • 250 g cocktailtomater
  • 400 g gurka
  • ½ rödlök
  • ca 1 dl oliver
  • ca 2 msk olivolja av god kvalité

Gör så:

  1. Sätt ugnen till 200°.
  2. Blanda färsen med vitlök, ajvar, spiskummin, salt och persilja.
  3. Halvera pitabröden. Fyll bröden försiktigt med färsen. Pensla bröden på båda sidor med olja. Lägg på ett galler med en plåt under.
  4. Grilla i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Vänd på bröden efter halva tiden.
  5. Grekisk sallad: Skär upp feta och grönsaker i större bitar. Ringla över olivolja.
  6. Servera de köttfärsfyllda pitabröden tillsammans med salladen.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Grillad flatbread med burrata, tomat och svensk pesto

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x