Jordnötsrutor med dadlar, choklad och kokos

Dessa jordnötsrutor med choklad och kokos är ljuvligt goda. Sötman kommer från dadlar och dessutom är de glutenfria.

Antal: ca 12 rutor portioner

Ingredienser:

  • 15 dadlar
  • 2 dl jordnötssmör
  • ca 1 msk lönnsirap eller honung
  • 3 msk kokosmjöl
  • 100 g mörk choklad
  • 2 msk kokosflingor

Gör så:

  1. Kör dadlarna i en matberedare till en grov massa. Tillsätt jordnötssmöret och honung och blanda ytterligare. Tillsätt kokosmjöl och mixa tills allt har precis rörts ihop.
  2. Klä en form med plastfolie och tryck ut massan, ca 3 cm tjock.
  3. Häll över den smälta chokladen och strö över kokosflingorna. Låt stelna i kylskåpet.
  4. Skär sedan i rutor.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Filo- och grönkålsgratäng med feta

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x