Grönsaks­pasta med mascarpone- och citronbasilika­sås

Många känner till italienska färskosten mascarpone från desserten ”tiramisú” men den kan även användas till så mycket mer – t ex här för att göra en krämig sås med parmesan och basilika

Antal: 4 portioner portioner

Ingredienser:

  • 400 g gemelli eller annan liknande pasta
  • 1 liten purjolök
  • 150 g broccoli
  • 200 g zucchini
  • 1 msk olivolja
  • 150 g edamamebönor (tinade)
  • 100 g gröna ärtor (tinade)
  • 250 g mascarpone
  • 1 dl riven parmesanost plus extra till serving
  • rivet skal från 1/2 citron
  • 1 kruka basilika, finhackad
  • salt och svartpeppar

Gör så:

  1. Skölj och skiva purjolök. Skär broccoli och zucchini i små bitar.
  2. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
  3. Fräs purjolöken i olja i en stekpanna i några minuter tills den är mjuk. Tillsätt broccoli och zucchini och fortsätt fräs i några minuter tills de börjar bli lite mjuka. Rör i edamamebönor och ärtor. Tillsätt mascarpone, parmesan och citronskal. Värm försiktigt under omrörning. Rör ner basilika och smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Rör ihop mascarpone- och grönsakssåsen med pastan. Strö över lite extra parmesan. Servera direkt.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Vietnamesisk nudelsallad med grillad fläsk

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x