
En god och enkel torskrätt som toppas med den franska grönsaksröran ratatouille – som vi smaksätter med herbes de provence. Detta är en sydfransk kryddblandning som kan bestå utav olika örter – som t ex basilika, fänkålsfrön, lavendel, mejram, rosmarin, salvia, sommarkyndel och timjan. Om du inte hittar den färdiga blandningen i din livsmedelsbutik går det bra att ta utav de kryddorna som du har hemma.
Tid: ca 30 min
Antal: ca 4 portioner portioner
Ingredienser:
- ca 600 g torsk
- persilja eller basilika till garnering
- Ratatouille
- 1 aubergine (ca 250 g)
- 1 rödlök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 röd paprika
- 1 gul paprika
- ca 2 msk olivolja
- 1 zucchini (250 g)
- ca 400 g krossade tomater
- 1 msk tomatpuré
- 1 tsk strösocker
- 1 tsk herbes de provence
- salt och peppar
Gör så:
- För att göra ratatouille, skär aubergine i kuber. Skala och hacka rödlök och vitlök. Skär paprika och zucchini i bitar. Fräs rödlök i i 1 msk olivolja i några minuter. Tillsätt vitlök, aubergine, paprika, zucchini och fräs i någon minut till. Tillsätt tomater, tomatpuré, socker och herbes de provence. Koka upp och låt puttra i ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Värm ugnen till 175 grader. Salta och peppra torsken. Ringla lite olivolja i en ugnsform och lägg i torsken. Ställ in i ugnen i ca 20-25 minuter, eller till torsken har en innertemp på 52 grader.
- Fördela ratatouillen över torsken och garnera med kryddgrönt.
- Tips! Tillaga ratatouillen under tiden fisken är i ugnen!


