Ugnsbakad torsk med ratatouille

En god och enkel torskrätt som toppas med den franska grönsaksröran ratatouille – som vi smaksätter med herbes de provence. Detta är en sydfransk kryddblandning som kan bestå utav olika örter – som t ex basilika, fänkålsfrön, lavendel, mejram, rosmarin, salvia, sommarkyndel och timjan. Om du inte hittar den färdiga blandningen i din livsmedelsbutik går det bra att ta utav de kryddorna som du har hemma.

Tid: ca 30 min
Antal: ca 4 portioner portioner

Ingredienser:

  • ca 600 g torsk
  • persilja eller basilika till garnering
  • Ratatouille
  • 1 aubergine (ca 250 g)
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • ca 2 msk olivolja
  • 1 zucchini (250 g)
  • ca 400 g krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk herbes de provence
  • salt och peppar

Gör så:

  1. För att göra ratatouille, skär aubergine i kuber. Skala och hacka rödlök och vitlök. Skär paprika och zucchini i bitar. Fräs rödlök i i 1 msk olivolja i några minuter. Tillsätt vitlök, aubergine, paprika, zucchini och fräs i någon minut till. Tillsätt tomater, tomatpuré, socker och herbes de provence. Koka upp och låt puttra i ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  2. Värm ugnen till 175 grader. Salta och peppra torsken. Ringla lite olivolja i en ugnsform och lägg i torsken. Ställ in i ugnen i ca 20-25 minuter, eller till torsken har en innertemp på 52 grader.
  3. Fördela ratatouillen över torsken och garnera med kryddgrönt.
  4. Tips! Tillaga ratatouillen under tiden fisken är i ugnen!

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Vispad feta med honung och pinjenötter

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x