Currygryta med kikärtor, aubergine och kokosmjölk

En busenkel och smakrik currygryta med kikärtor, aubergine och kokosmjölk. Perfekt för en vegetarisk måndagsmiddag!

Antal: ca 4 portioner portioner

Ingredienser:

  • 500 g aubergine
  • ca 1/2 dl olivolja
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk currypulver
  • 2 tsk garam masala
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • 1/2 tsk malen koriander
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • 2 dl krossade tomater
  • 1 burk á 400 ml kokosmjölk
  • 1 burk á 400 g, avrunnen kikärtor
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk strösocker
  • ca 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • till garnering färsk koriander

Gör så:

  1. Skär auberginen i mindre bitar. Stek i olivolja i omgångar, på medelhög värme i en stekpanna tills de blir lite mjuka. Lägg åt sidan.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Stek lök och vitlök i olja i några minuter utan att de tar färg.
  3. Rör i de torra kryddorna och låt fräsa i några minuter.
  4. Tillsätt resten av ingredienserna tillsammans med auberginen. Koka upp och låt sjuda i 15 – 20 minuter.
  5. Garnera med koriander och servera med basmatiris.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Fattiga riddare med brie, fikon, valnötter och vispad honung

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x