
Även om mörkret är på väg bort så dröjer sig kylan kvar. Vi tänder en brasa och njuter av värmande och goda middagar i sällskap av familj och vänner. Och just när det är kyligt och kallt så lägger vi ner lite extra tid och kärlek i det vi lagar – och dricker. Då parar vi gärna ihop maten med en passande dryck. T ex till denna krämiga risoni med kyckling, äpple och svamp passar det utmärkt med en Melleruds Alkoholfri Pilsner. Dess fylliga smak och delikata beska förhöjer de höstiga tonerna i maten. En fulländad måltid helt enkelt. I SAMARBETE MED MELLERUDS ALKOHOLFRIA PILSNER
Tid:
Antal: ca 4 portioner portioner
Ingredienser:
- 1 kg kycklinglår
- 2 gula lökar, skivade
- 100 g skogschampinjoner, skivade
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 1/2 dl vitt vin
- 5 dl hönsbuljong
- 2 dl vispgrädde
- salt och svartpeppar
- 1 äpple, skalat och i klyftor
- 3 dl risoni
- olja till stekning
- hackad persilja till garnering
Gör så:
- Stek kycklingen på båda sidor i olja i en ugnssäker stekpanna tills gyllene. Salta och peppra. Lägg åt sidan.
- Stek löken på medelhög värme i olja i ca 20 minuter. Tillsätt vitlök och svamp och stek i ca 5 minuter till.
- Värm ugnen till 200 grader.
- Häll i vin, buljong och grädde. Koka upp och smaka av med salt med peppar. Rör i äpple och orzo.
- Fördela kycklingen ovanpå och ställ in i ugnen i 25 – 30 minuter eller tills innertemperaturen på kycklingen är 82 grader intill benet. Garnera med persilja.


