Krämig risoni med kyckling, äpple och svamp

Även om mörkret är på väg bort så dröjer sig kylan kvar. Vi tänder en brasa och njuter av värmande och goda middagar i sällskap av familj och vänner. Och just när det är kyligt och kallt så lägger vi ner lite extra tid och kärlek i det vi lagar – och dricker. Då parar vi gärna ihop maten med en passande dryck. T ex till denna krämiga risoni med kyckling, äpple och svamp passar det utmärkt med en Melleruds Alkoholfri Pilsner. Dess fylliga smak och delikata beska förhöjer de höstiga tonerna i maten. En fulländad måltid helt enkelt. I SAMARBETE MED MELLERUDS ALKOHOLFRIA PILSNER

Tid:
Antal: ca 4 portioner portioner

Ingredienser:

  • 1 kg kycklinglår
  • 2 gula lökar, skivade
  • 100 g skogschampinjoner, skivade
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1/2 dl vitt vin
  • 5 dl hönsbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • salt och svartpeppar
  • 1 äpple, skalat och i klyftor
  • 3 dl risoni
  • olja till stekning
  • hackad persilja till garnering

Gör så:

  1. Stek kycklingen på båda sidor i olja i en ugnssäker stekpanna tills gyllene. Salta och peppra. Lägg åt sidan.
  2. Stek löken på medelhög värme i olja i ca 20 minuter. Tillsätt vitlök och svamp och stek i ca 5 minuter till.
  3. Värm ugnen till 200 grader.
  4. Häll i vin, buljong och grädde. Koka upp och smaka av med salt med peppar. Rör i äpple och orzo.
  5. Fördela kycklingen ovanpå och ställ in i ugnen i 25 – 30 minuter eller tills innertemperaturen på kycklingen är 82 grader intill benet. Garnera med persilja.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Spaghetti Cacio e Pepe

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x