Ägg med smaksatt salt

En favorit är att koka ägg och sen doppa i smaksatt salt eller någon god kryddblandning. Tre favoriter är citron- och chilisalt, dukkah och örtsalt. Med vaktelägg blir det lite mer elegant – och med hönsägg mer generöst!

Ingredienser:

  • 1 dl flingsalt
  • 1 citroner
  • 1 tsk chiliflingor
  • 1 ½ dl flingsalt
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad persilja
  • 1 tsk torkad basilika
  • ½ tsk torkad mejram
  • ½ tsk torkad rosmarin
  • ½ tsk torkad timjan
  • ½ tsk vitlökspulver
  • 1 krm torkad salvia
  • ½ dl hasselnötter
  • 2 msk vita och/eller svarta sesamfrön
  • 1 msk korianderfrön
  • 2 tsk spiskumminfrön
  • 2 tsk flingsalt

Gör så:

  1. Värm ugnen till 75 grader. Tvätta citronerna och riv skalet utan att få med det beska vita. Sprid ut skalet på en plåt med bakplåtspapper och torka i ugnen i cirka 10 minuter. Det kan också torkas i rumstemperatur men då tar det ett par timmar. Mortla eller mal saltet med citronskalet och chiliflingor
  2. Mortla eller mal alla ingredienserna
  3. Värm ugnen till 175 grader. Rosta hasselnötterna i ugnen i ca 10 minuter. Rör om då och då. Lägg nötterna i en ren handduk och gnugga dem mellan händerna så att skalet lossnar. Hacka nötterna
  4. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna under omrörning. Låt svalna. Rosta koriander och spiskummin i en torr stekpanna tills det börjar dofta gott. Mal eller mortla de rostade kryddorna till ett fint pulver
  5. Blanda med nötter, sesamfrön och salt
0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Fryst cheesecake med smak av grapefrukt

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x