Fryst cheesecake med smak av grapefrukt

Denna ljuvliga cheesecake går snabbt att göra och kan dessutom förberedas flera dagar i förväg då den ska ändå förvaras i frysen.Foto Helen Pe

Tid:
Antal: 10 – 12 bitar portioner

Ingredienser:

  • 250 g digestivekex
  • 1 dl farinsocker
  • 150 g smält smör
  • 3 dl vispgrädde
  • 800 g Philadelphiaost eller annan färskost
  • 100 g strösocker
  • 2 msk florsocker
  • skal från 1 grapefrukt
  • 2 tsk pressad grapefruktsaft
  • 1 tsk vaniljsocker
  • chokladägg till garnering

Gör så:

  1. Mixa digestivekex, socker och smör till en smulig massa. Tryck ut massan i botten och upp på kanterna på en pajform med löstagbarbotten. Tryck till massan ordentligt så att den håller ihop när du skär i kakan. Ställ formen i frysen i ca 30 minuter.
  2. Vispa grädden tills den får mjuka toppar.
  3. Vispa ihop cream cheese och strösocker tills en slät kräm. Tillsätt florsocker, grapefruktskal- och saft samt vaniljsocker. Fortsätt vispa i 2 – 3 minuter.
  4. Vänd försiktigt ner grädden i cream cheese-smeten. Häll upp i pajformen. Täck med plastfolie och ställ i frysen över natten.
  5. Vid servering, försiktigt lossa på kakan med en kniv och lägg upp på ett tårtfat. Dekorera med chokladägg, några krossade och några hela. Servera direkt.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Hemgjorda chokladägg

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x