Lax och grönsaker i en krämig citronsås

Idag bjuder vi på ännu en smarrig och enkel middagsrätt som snabbt går att tillaga. Vi kokar lax tillsammans med fräscha gröna grönsaker i en krämig citronsås – en rätt som passar att servera till det mesta. Kanske en fräsch sallad, rårris, potatismos, quinoa eller pasta?

Antal: 4 portioner portioner

Ingredienser:

  • 4 bitar laxfilé á ca 150 g
  • 1 liten purjolök
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 msk olivolja
  • 100 g blomkål, i bitar
  • 100 g broccoli, i bitar
  • 2 dl gröna ärtor
  • 3 dl créme friche
  • 2 dl kokande vatten
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 50 g sockerärtor
  • 1 dl edamamebönor (utan skida)
  • salt och peppar
  • rivet skal från 1/2 citron
  • hackad persilja för garnering

Gör så:

  1. Dela purjolöken, skölj noggrant och skiva. Fräs purjolök och vitlök i olja i en traktör- eller djup stekpanna i några minuter.
  2. Lägg ner blomkål, broccoli, gröna ärtor, crème fraîche, kokande vatten och buljongtärningen. Koka upp och låt puttra i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg ner sockerärtor, edamamebönor och lax. Koka upp och låt sjuda under lock i ca 10 minuter eller tills laxen är klar.
  4. Riv över citronskal och garnera med persilja.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Gravade äggulor

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x