Liba-pizza med Västerbottens­ost och svart peppar

På fredagar brukar vi ta en liten fredags-cocktail. Till vilket det är gott att mumsa på ett litet tilltugg medan vi lagar middag. Oftast vill vi dock hålla det enkelt och då är denna ”liba-pizza” helt perfekt. Man bara brer crème fraiche och strör lite ost över någon form av tunnbröd, som t ex Liba (som är ett orientalisk tunnbröd). Det går även bra att använda svensk tunnbröd, tortillabröd eller färdiggräddad pizzabröd (som finns att köpa). Pizzan, som tar bara några minuter att grädda, toppas sen med nymalen svartpeppar och en god olivolja.

Ingredienser:

  • 1 libabröd
  • 1 dl crème fraîche
  • ca 40 g Västerbottensost
  • Nymalen svartpeppar
  • Flingsalt
  • Jungfru olivolja av god kvalitét

Gör så:

  1. Blanda crème fraîche med hälften av osten.
  2. Bred ut blandningen över brödet. Strö över resterande ost.
  3. Grädda i 200 grader i ugnen, i 8 – 10 minuter eller tills osten börjar bli gyllene.
  4. Strö över flingsalt och en stor nypa svartpeppar.
  5. Ringla över olivolja och servera direkt.
0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Gnocchi med Gruyère, brynt smör, friterad salvia och rostade hasselnötter

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x