Caponata – italiensk tomat- & auberginegryta

Caponata är en siciliansk mustig tomat- och auberginegryta som serveas ofta som antipasto eller som tillbehör till grillat kött eller fisk. Den kan även serveras som en huvudrätt med pasta eller ris.

Antal: 3-4 portioner portioner

Ingredienser:

  • 2 aubergine
  • 1 gul lök
  • 4 tomater
  • 1 röd paprika
  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk torkade oregano
  • 1 tsk salt
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 2 dl vatten
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 mozzarella
  • lite chili flakes
  • salt och peppar
  • jasminsris eller pasta till servering

Gör så:

  1. Skär aubergine i cm-stora tärningar. Grovhacka lök och tomater. Kärna ur och grovhacka paprikan. Hetta upp 2 msk olivolja och fräs auberginen på hög värme till den har fått fin färg. Lägg över på ett fat.
  2. Hetta upp mer olivolja i stekpannan. Fräs lök, vitlök och paprika i några minuter. Tillsätt tomaterna, auberginen, tomatpuré, socker, oregano, salt, grönsaksbuljong och vatten.
  3. Låt puttra i 10-15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Grovhacka basilikan och riv sönder mozzarellan. Toppa caponatan med mozzarella, basilika och lite chili flakes. Servera med jasminsris eller pasta.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Jordnöts­­bräck med choklad, pumpa- och solros­­kärnor

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x