Tacosoppa

När man inte orkar stå och hacka upp alla tillbehören till tacos – så gör man helt enkelt tacosoppa! Det bästa av allt är att den går garanterad hem hos barnen. Och vuxna för den delen…

Tid: ca 50 minuter
Antal: 4 – 6 portioner portioner

Ingredienser:

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 500 g köttfärs
  • 1 förpackning tacokrydda
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 burk passerade tomater à ca 400 g
  • 1 liter köttbuljong
  • 1 burk bönor à ca 400 g
  • 1 liten burk majskorn à ca 150 g
  • salt och nymalen svartpeppar
  • ev cayennepeppar eller chiliflakes
  • ev jalapeño till garnering
  • gräddfil och tortillachips till servering

Gör så:

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs i löken i olja i en stekpanna till löken mjuknar. Tillsätt sedan vitlöken och fräs i ytterligare några minuter. Tillsätt köttfärs och fräs tills den är genomstekt. Rör ner tacokrydda, tomatpuré, tomater och buljong. Låt sjuda i ca 20 minuter. Tillsätt bönor och majs. Låt sjuda i ytterligare 5 minuter.
  2. Smaka av med salt och peppar. För lite mer hetta kan man tillsätta cayennepeppar eller chilliflakes.
  3. Garnera eventuellt med skivad färsk jalapeño. Servera med gräddfil och tortillachips.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Falafel med bulgur, hummus, feta, grönkål och granatäpple

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x