Chokladbollar med brynt smör och rostad kokos

Här har vi tagit den klassiska chokladbollen till en helt ny nivå genom att rosta kokosflingorna samt bryna smöret tills den blir härligt karamelliserad och nötig i smaken.

Ingredienser:

  • 150 g smör
  • 1 dl strösocker
  • ca 3 1/2 dl havregryn
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2-3 msk kallt kaffe
  • ca 100 g riven kokos

Gör så:

  1. Bryn smöret. Låt svalna i rumstemperatur tills smöret har stelnat.
  2. Vispa smör och socker poröst.
  3. Blanda i havregryn, kakao, vaniljsocker och kaffe.
  4. Rosta kokosen i en torr stekpanna. Låt svalna.
  5. Rulla chokladsmeten till bollar och täck med kokos.
  6. Njut!!
0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Crostini med grillade pimientos de padrón och färskost

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x