Lax och broccoli på en plåt med krämig ingefärssås

En snabb och enkel rätt där laxen och broccolin tillagas tillsammans. Den är god som den är – men kan även serveras med t ex ris eller något annat gryn.Receptet har vi ursprungligen skrivit för tidningen Allt om mat.Foto: Lisa Björner

Tid: ca 30 minuter
Antal: 4 portioner portioner

Ingredienser:

  • ca 700 g färsk lax, i bitar
  • 2 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • en nypa svartpeppar
  • 400 g broccoli
  • Ingefärssås
  • 1 dl crème fraîche
  • ½ dl majonnäs
  • 1 tsk riven ingefära
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1 tsk honung
  • 1 krm salt

Gör så:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Olja en ugnsform eller plåt med 1 msk olja.
  2. Lägg ut laxen i formen. Strö över ca ¼ tsk salt och peppar.
  3. Skär eller bryt broccolin i mindre buketter. Gnid in med resterande olja, ¼ tsk salt och peppar. Fördela runt laxen. Ställ formen mitt i ugnen i 12 -15 minuter.
  4. Blanda alla ingredienser till såsen.
  5. Servera laxen och broccolin med såsen.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Semmeltårta

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x