Slider Smash ­Burgers med karamelliserad lök och cheddar

Smashburger är en hamburgare som plattas till direkt i stekpanna.Oftast stekar man två tunnare biffar till varje burgare – och får därmed mer stekyta vilket är lika med mer smak! Sliders är helt enkelt en mindre variant på hamburgare – som ofta serveras på en buffé. Vi kommer servera dem imorgon kväll med lite annat plock medan vi kollar på mello! Sliderbröd finns numera att köpa i alla välsorterade matbutiker!Vill du baka eget hamburgarbröd hittar du receptet HÄR!

Tid: ca 45 minuter
Antal: 8 stycken portioner

Ingredienser:

  • ca 650 g nötfärs
  • 8 stycken slider hamburgerbröd
  • 8 skivor cheddarost
  • ca ½ dl Amerikansk Yellow Mustard
  • Salt och nymalen svartpeppar
  • 2 st gul lök
  • 3 msk neutral olja
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk vittvinsvinäger
  • en nypa salt

Gör så:

  1. Börja med den karamelliserade löken. Skala och skiva löken tunt. Fräs i olja på låg värme tills löken har mjuknat. Tillsätt socker och vinäger och fortsätt fräs i ca 30 minuter, tills löken har karamelliserats. Tillsätt salt.
  2. Dela upp köttet i 16 delar. Rulla försiktigt till bollar – utan att bearbeta färsen för mycket.
  3. Värm en panna riktig het – t ex en gjutjärnspanna som klarar riktig hög temperatur. Lägg ner några bollar köttfärs, och tryck till dem så att de plattas ut. Salta och peppra direkt. Stek i ungefär 1 minut, vänd sedan på biffarna. Salta och peppra igen och lägg på en skiva ost. Stek i ca 30 sekunder till.
  4. Bred på senap på understa delen av brödet. Lägg på två biffar, toppa med lök och sätt på översta delen av brödet. Servera direkt.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Ugnsgrillad urbenad hel kyckling med lök, citron och oliver

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x