
Denna fräscha sallad med lite hetta passar lika bra till fredagstacos som det gör som tillbehör till grillat. För visst har ni väl börjat grilla trots att värmen har dröjt? Hos oss är grillsäsongen året runt!
Antal: ca 6 portioner portioner
Ingredienser:
- 500 g kiwi, ca 8 stycken
- 2 avokado
- 1/2 rödlök
- 1 – 2 jalapeños
- 1 knippe koriander, grovhackad
- 1 knippe färsk mynta, grovhackad
- 1 lime
- flingsalt och nymalen svartpeppar
Gör så:
- Lägg upp på ett fat och servera.
- Tips! Finhacka allt istället – så får du en härlig salsa
- Skala, halvera och skär kiwin i halvmånar.
- Kärna ur och skiva avokadon.
- Skala och skiva rödlöken tunt. (För en mildare smak, lägg löken i kallt vatten i minst en kvart).
- Skiva jalapeños. Kärna eventuellt ur dem om du vill ha mindre hetta.
- Lägg allt i en bunke tillsammans med koriander och mynta.
- Pressa över lite limesaft.
- Salta och peppra.
- Blanda sedan försiktigt.


