Dulce de leche-pavlova med banan, Snickers och Dajm


En barnsligt god ”extra allt” dessert som uppskattas även av vuxna. Perfekt på nyårsafton!

Tid:
Antal: 4 portioner portioner

Ingredienser:

  • 100 g äggvita (ca 3 äggvitor)
  • ½ tsk vitvinsvinäger
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl florsocker
  • 1/2 burk dulce de leche á 397 g
  • 2 bananer
  • ca 25 g smör
  • 
2 dl vispgrädde
  • 
4 kulor vaniljglass
  • 1 Snickers, hackade

  • 1 Dajm, hackade

  • 1 dl kokoschips

Gör så:

  1. Sätt ugnen på 150 grader
  2. Vispa äggvitorna tillsammans med vitvinsvinäger i en ren bunke till ett mjukt skum. Fortsätt vispa och tillsätt strösocker, lite i taget och vispa till en maräng
  3. Sikta ner florsockret, lite i taget, och vänd ner i marängen
  4. Rör om dulce de leche slät. Blanda ner den lite försiktigt i marängen. Rör inte om för mycket då den ska vara marmorerad
  5. Klä en plåt med bakplåtspapper. Forma marängen till 4 rundlar på plåten
  6. Ställ in plåten på nedersta falsen och sänk direkt värmen till 100 grader
  7. Grädda marängen i ca 1 ½ timme
  8. Stäng av ugnen och låt marängen svalna i ugnen med luckan på glänt
  9. Halvera bananerna i 3 delar och halvera sedan på längden. Stek i smör i en stekpanna tills de får en fin gyllene färg.

  10. Vispa grädden
  11. Gör en liten fördjupning i marängen. Fyll med banan, glass och grädde
  12. Toppa med hackad Snickers, Dajm och kokoschipsen. Servera direkt
  13. Marängen kan göras flera dagar i förväg
  14. Servera pavlovan med tomtebloss för en festlig effekt

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Blinier med smetana, löjrom och Gruyèreflarn

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x