
Bjud på en elegant twist till julens glögg med denna vita saffransglögg med apelsin. Den milda saffranssmaken möter frisk citrus i en dryck som värmer i vinterkylan!
Tid:
Antal: 8 portioner portioner
Ingredienser:
- 1 apelsin
- skal från 1 citron
- ½ påse saffran
- 20 g färsk ingefära, skalad
- 4 kryddnejlikor
- 6 kardemummakärnor
- 1 dl strösocker
- 1 flaska torr vitt vin
Gör så:
- Skölj apelsinen och citronen noggrant. Skala apelsinen och citronen utan att få med den vita beska delen. Lägg skal från apelsinen och citronen tillsammans med saften från apelsin i en kastrull. Tillsätt saffran, ingefära, kryddorna och socker. Häll på vin så att det precis täcker.
- Koka upp och låt sjuda i ca 5 minuter. Sänk värmen och tillsätt resten av vinet. Värm under omrörning. Servera varm.


