back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Ost- och pilsnerdipp

  • ca 3 dl

Vi har fått förmånen att få samarbeta med Melleruds Alkoholfria Pilsner, något som vi verkligen tycker är härligt. Melleruds Alkoholfria Pilsner har alltid varit den perfekta allround-pilsnern. Likaväl förgyller den en middag med vänner och familj som det samtidigt är det självklara valet i baren. En sådan mångsidig pilsner tänkte vi borde då även passa att använda i matlagning. Oj, så rätt vi hade. Dess friska humlebeska förhöjer Gruyèrens sälta och nötighet i denna dekadenta ost dipp – som har blivit en favorit hos oss under höstens kyliga och mörka kvällar. Och självklart så serverar vi en god och kall Melleruds Alkoholfria Pilsner till. För det slår aldrig fel, oavsett årstid.

Hur

Gör så här

1.

Smält smöret i en kastrull. Vispa i mjölet. Vispa i 1 ½ dl öl och värm försiktigt under vispning tills såsen tjocknar något.

2.

Rör i dijonsenap, Worcestershiresås, honung och vitlökspulver.

3.

Rör ner mozzarellan och värm försiktigt tills den är helt smält. Tillsätt Gruyère-osten och rör om tills såsen är krämig och slät. Tillsätt eventuellt mer öl för en lösare konsistens.

4.

Smaka av med salt och peppar. Servera varm med rostat surdegsbröd.

Tips!

1.

Dippen går att värma upp på nytt. Tänk på att göra det långsamt under omrörning.

Ingredienser

Ingredienser

3 msk smör

3 msk vetemjöl

1 ½ – 2 dl Melleruds Alkoholfria Pilsner

1 tsk dijonsenap

1 tsk Worcestershiresås

1 tsk honung

1/2 tsk vitlökspulver

125 g mozzarella

100 g Gruyère-ost

salt

svartpeppar

Rostat surdegsbröd