
Ett snabbt och enkelt knådfritt bröd som blir riktigt gott. Här gör vi det i en gjutjärnspanna då den fördelar värmen effektivt när brödet gräddas. Dessutom är det fint att servera brödet i den. Det går dock utmärkt att även grädda i en vanlig bakform.
Antal: 12-14 biar portioner
Ingredienser:
- 25 g jäst
- 4 ½ dl vatten
- 520 g vetemjöl special
- ½ msk salt
- 3 msk olivolja
- 1 msk honung
- till garnering Flingsalt
Gör så:
- Smula ner jästen i en skål. Tillsätt vatten och rör om tills den har lösts upp. Tillsätt mjöl, salt, olivolja och honung. Rör om med en stor sked. Degen ska vara lös.
- Täck med plastfolie och låt jäsa i rumstemperatur i cirka 45 minuter eller tills degen har dubblat i storlek.
- Olja in en gjutjärnspanna.
- Häll över degen i pannan.
- Låt jäsa ytterligare i cirka 30 minuter.
- Värm ugnen till 200 grader.
- Ringla lite olja på degen och strö över flingsalt.
- Grädda mitt i ugnen i 40 – 45 minuter.


