Kryddiga och krispiga rostade kikärtor

Perfekta snacksen! Krispiga och lite härligt kryddiga är dessa rostade kikärtor. De är inte bara goda – de är också rätt nyttiga också om man nu bryr sig om sådant… : )

Antal: 0.5 l burk portioner

Ingredienser:

  • 2 burkar á 425 g kokta kikärtor
  • ca 1 1/2 msk olivolja
  • 1/2 tsk vitlökspulver
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 1/4 tsk spiskummin
  • ca 1 krm cayennepeppar
  • 3/4 tsk salt

Gör så:

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Skölj kikärtorna och låt rinna av ordentligt.
  3. Skala kikärtorna.
  4. Torka kikärtorna ordentligt torrt med hushållspapper.
  5. Lägg ut dem på hushållspapper för att torka ytterligare.
  6. Blanda sedan med olja, kryddor och salt.
  7. Sprid ut i en ugnsplåt och rosta i ugnen i 45-50 minuter.
  8. Rör om då och då.
  9. Ta ut ur ugnen och låt svalna 5-10 minuter så krispar de till sig ännu mer.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Fougasse

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x