back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Kryddiga och krispiga rostade kikärtor

  • 0.5 l burk

Perfekta snacksen! Krispiga och lite härligt kryddiga är dessa rostade kikärtor. De är inte bara goda – de är också rätt nyttiga också om man nu bryr sig om sådant… : )

    Hur

    Gör så här

    1.

    Värm ugnen till 175 grader.

    2.

    Skölj kikärtorna och låt rinna av ordentligt.

    3.

    Skala kikärtorna.

    4.

    Torka kikärtorna ordentligt torrt med hushållspapper.

    5.

    Lägg ut dem på hushållspapper för att torka ytterligare.

    6.

    Blanda sedan med olja, kryddor och salt.

    7.

    Sprid ut i en ugnsplåt och rosta i ugnen i 45-50 minuter.

    8.

    Rör om då och då.

    9.

    Ta ut ur ugnen och låt svalna 5-10 minuter så krispar de till sig ännu mer.

    Ingredienser

    Ingredienser

    2 burkar á 425 g kokta kikärtor

    ca 1 1/2 msk olivolja

    1/2 tsk vitlökspulver

    1/2 tsk paprikapulver

    1/2 tsk chilipulver

    1/4 tsk spiskummin

    ca 1 krm cayennepeppar

    3/4 tsk salt