Chocolate Chip Cookie i gjutjärnspanna

Dagens recept är denna ljuvliga Chocolate Chip Cookie i gjutjärnspanna. Tycker du inte denna kaka är dekadent nog kan du alltid servera den med en kula vaniljglass och lite choklad- OCH kolasås.

Antal: 8-10 bitar portioner

Ingredienser:

  • 200 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl farinsocker
  • 1 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk salt
  • 200 g mörk choklad
  • 50 g pekannötter
  • Glass
  • Kolasås
  • Chokladsås

Gör så:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en stekpanna i gjutjärn eller, ca 25 cm i diameter. Det går också bra att använda en vanlig bakform.
  2. Rör smör, socker och farinsocker poröst. Tillsätt ägget.
  3. Blanda mjöl, bikarbonat, vaniljsocker och salt. Rör ner i smeten och blanda till en slät deg. Tillsätt chokladen.
  4. Tryck ut degen i stekpannan. Grädda kakan i ca 30 minuter. Den ska fortfarande vara lite mjuk när den är klar.
  5. Kakan är godast när den är lite ljummen men är förstås även god när den har svalnat helt. Servera gärna med glass, kola- OCH chokladsås.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Svart Sangria med tilltugg

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x