
Veckans vego – en något kryddstark soppa med nudlar och thailändska smaker. Vi håller den väldigt enkel med bara ägg och spenat. Vill man tillsätta ännu mer ingredienser som t ex kyckling, räkor, svamp eller andra grönsaker går det utmärkt.
Antal: 4 portioner portioner
Ingredienser:
- 1 vitlöksklyfta
- 2 tsk olja
- 1 – 2 msk rödcurrypasta
- 1 liter hönsbuljong eller grönsaksbuljong
- 1 burk á ca 390 g kokosmjölk
- 2 citrongräs
- 1 msk strösocker
- ca ½ tsk salt
- 4 ägg
- 250 g äggnudlar
- 60 g spenat
- till garnering färsk koriander
Gör så:
- Värm olja i en kastrull. Fräs vitlök i oljan i några minuter. Tillsätt rödcurrypastan och fräs i ytterligare någon minut. Häll på buljong och kokosmjölk.
- Skär citrongräset på längden. Krossa lite och lägg sedan ner i buljongen. Låt buljongen sjuda under lock i ca 15 minuter.
- Koka äggen i 5 – 7 minuter. Skölj i kallt vatten, skala och skär i halvor.
- Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Koka nudlarna i 2 – 3 minuter. Häll av vattnet och skölj under kallt vatten. Lägg åt sidan.
- Plocka bort citrongräset från soppan. Tillsätt socker och smaka av med salt.
- Fördela nudlarna tillsammans med spenat och ägg i fyra skålar. Häll på soppan och toppa med koriander.


