Pasta med grönkål, pinjenötter, citron och parmesan

Denna pasta med grönkål, pinjnötter, citron och parmesan la vi upp för fyra år sedan – men den är lika omtyckt idag! Det är faktiskt ett av de recept som har fått flest ”besök” här på bloggen. Det kan vi förstå – för det är en favorit hos oss också

Antal: 4 portioner portioner

Ingredienser:

  • 2 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 200 g grönkål
  • 3 dl vispgrädde
  • 100 g riven parmesan
  • 5 msk rostade pinjenötter
  • 1 tsk rivet citronskal
  • en skvätt färskpressad citronsaft
  • efter smak flingsalt
  • efter smak nymalen svartpeppar
  • 400 g valfri pasta
  • till garnering hyvlad parmesan

Gör så:

  1. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök.
  2. Riv loss bladen på grönkålen från stjälkarna. Grovhacka bladen.
  3. Fräs schalottenlök och vitlök i olivolja i några minuter i en stekpanna.
  4. Tillsätt grönkålen och fräs tills grönkålen sjunker ihop något, ca 3 minuter.
  5. Under tiden, koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  6. Häll på vispgrädde i stekpannan och låt koka ihop lite.
  7. Häll av vattnet från pastan men spar lite av kokvattnet.
  8. Blanda pastan i kastrullen med grönkålssåsen, parmesan, pinjenötter, citronskal, citronsaft och eventuellt lite av kokvattnet.
  9. Rör ihop ordentligt och smaka av med salt och svartpeppar.
  10. Garnera med hyvlad parmesan och servera direkt.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Mantou

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x