Turkisk Cilbir – pocherade ägg med vitlöksyoghurt och chilismör

Alltså denna kombination – pocherade ägg med vitlöksyoghurt, dill och chilismör är verkligen oslagbar. Hur gott låter inte det? Denna rätt äts som lunch eller en lättare middag i Turkiet. Men funkar även som frukost eller brunch. Servera den gärna med pitabröd eller ett annat gott bröd.

Antal: ca 2 portioner portioner

Ingredienser:

  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 50 g smör
  • 1 tsk Aleppo chili, peperoncino eller chiliflakes
  • 2 ägg
  • 1 liter vatten
  • 1 msk ättiksprit
  • ½ msk salt
  • till garnering hackad dill
  • salt och svartpeppar
  • till servering pitabröd

Gör så:

  1. Skala och riv eller pressa vitlöken. Blanda med yoghurten. Smaka av med salt och peppar. Fördela yoghurten i två skålar.
  2. Smält smöret. Tillsätt chili. Ställ åt sidan.
  3. Koka upp vattnet med ättiksprit och salt. Sänk värmen så att vattnet sjuder. Knäck ett ägg i en liten skål. Håll försiktigt ner ägget i vattnet. Sjud i några minuter. Du vill fortfarande ha en lös äggula. Låt ägget rinna av och lägg sedan i skålen med yoghurt. Gör likadant med det andra ägget. Ringla smöret över yoghurten och strö över dillen. Servera med t ex pita eller baguette.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Steak frites med tomat- & rödlökssallad och bea

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x