
En av våra favorit pastarätter som smakar fantastiskt gott och inte kräver supermycket tid att laga. Spaghetti med salsiccia i en mustig tomatsås – tillsammans med ett glas rött blir det en perfekt fredagsmiddag och en bra start på helgen!
Antal: 4 portioner portioner
Ingredienser:
- 400 g färsk salsiccia
- 1 msk olivolja
- 400 g spaghetti
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- ca 800 g krossade tomater
- 2 msk tomatpuré
- 1 tsk torkad oregano
- 1 lagerblad
- 2 tsk strösocker
- 1 tsk soja
- 2 msk hackad färsk basilika
- efter smak salt
- efter smak svartpeppar
- riven parmesanost och basilika till garnering
- Ruccola
Gör så:
- Börja med att göra tomatsåsen. Skala och finhacka lök och vitlök till tomatsåsen. Fräs i olivolja i ca 5 minuter utan att de tar färg. Tillsätt tomater, tomatpuré, lagerblad, oregano, socker och soja. Koka upp och låt puttra i ca 30-40 minuter utan lock. Tillsätt basilika och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
- Snitta salsiccian på längden, ta ut köttet och rulla det till små bollar. Stek salsiccia-bollarna i olivolja i en stekpanna tills de är genomstekta.
- Koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen.
- Rör ner salsiccia i tomatsåsen och rör ihop med spaghettin.
- Garnera med basilika och riven parmesan.
- Servera gärna med ruccola.


