Filodegs­knyten med chèvre, spenat och salladslök

En recept på filodegsknyten med chèvre, spenat och salladslök.

Antal: 12 stycken portioner

Ingredienser:

  • 120 g färsk spenat
  • en nypa salt
  • 125 g färsk chèvre
  • 2 salladslök
  • 4 ark filodeg
  • ca 75 g smör, smält

Gör så:

  1. Fräs spenaten i en torr stekpanna tills den mjuknar. Pressa ur vätskan ordentligt. Salta och låt svalna.
  2. Smula osten. Skiva salladslöken tunt. Blanda spenat, ost och salladslök.
  3. Skär arken i 12 fyrkanter. Pensla 4 ark med smör och lägg på varandra, lite slarvigt omlott. Placera en klick fyllning i mitten (ca 1 msk)  och vik upp kanterna av filodegen runtom för att skapa ett litet paket, öppen upptill. Ställ på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Värm ugnen till 200 grader. Grädda knytena mitt i ugnen i 5 – 8 minuter eller tills degen är gyllenbrunt. Knytena är godast nygräddade men håller sig krispiga i några timmar.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Vit chokladkräm med bär

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x