
Vi älskar att grilla hel fisk. Här har vi använt uer men det går även utmärkt att grilla t ex havsabborre, gös, eller röding. Grillad fisk behövs egentligen inte smaksättas allt för mycket – då den är väldigt god i all sin enkelhet. Dock brukar vi då och då tillsätta lite goda ingredienser som i detta fall då vi har smaksatt den med lite asiatiska smaker i form av citrongräs, limeblad och chili. Servera gärna fisken med denna fräscha asiatiska salladen.
Antal: ca 2 portioner portioner
Ingredienser:
- 1 hel fisk
- 2 msk rapsolja
- några droppar sesamolja
- några stänk fisksås
- 2 vitlöksklyftor
- 3 lime
- 2 citrongräs
- 1 röd chili
- 6 limeblad
- flingsalt
- peppar
- färsk koriander till garnering
Gör så:
- Skölj fisken och gör några diagonala snitt i skinnet.
- Lägg fisken på ett ark aluminiumfolie.
- Pensla hela fisken med rapsolja och salta och peppra.
- Droppa sedan över lite sesamolja och fisksås – även inuti.
- Skala och skiva vitlöken.
- Tvätta och skiva limefrukterna.
- Skiva citrongräset fint.
- Kärna ur och skiva chilin.
- Fördela vitlök, lime, citrongräs, chili och limeblad inuti, under och ovanpå fisken.
- Vik ihop foliet runtom fisken så att det blir ett paket som sluter tätt.
- Lägg fiskpaketet på grillen.
- Vänd paketet en gång.
- Grillningstiden beror på temperaturen på grillen och storleken på fisken.
- När fisken har en innertemperatur på 55 grader är den klar.
- Garnera med koriander innan servering.
- Servera gärna fisken med en asiatisk sallad

