Lax med färskpotatissallad och cashewnötsdressing

Idag bjuder vi en enkel och god rätt. Lax och färskpotatissallad med en härlig krämig cashewnötsdressing som tyvärr kom inte med på bild! Men vi lovar – den är riktig riktig god.

Stekt lax med färskpotatissallad och cashewnötsdressing
4 portioner

ca 600 g laxbitar med skinn, skuren i 4 bitar
2 msk olivolja
800 g färskpotatis
200 g sparris
100 g haricots verts
100 g sockerärtor
10 rädisor, skivade
olivolja av god kvalité
flingsalt och nymalen svartpeppar

Dressing
2 dl rostade cashewnötter
1 liten vitlöksklyfta
1 msk honung
1 skvätt citronsaft
vatten
salt och peppar

finhackad persilja till garnering

Gör dressingen genom att mixa cashewnötter, vitlök, honung och citron slät i en mixer eller med mixerstav. Tillsätt lite vatten åt gången för önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.

Skrubba potatisen och koka mjuka i lättsaltat vatten. Skär sparrisen i bitar. Koka sparris, haricots verts och sockerärtor i saltat vatten i några minuter, sila av vattnet och blanda med potatisen. Ringla över lite olivolja och smaka av med flingsalt och svartpeppar.

Stek laxen i olivolja på hög värme med skinnsidan nedåt i en stekpanna i några minuter, tills skinnet blir lite krispigt. Vänd och stek lite till. Garnera med persilja och servera med potatissalladen och dressingen.