ANNONS
Integritet på Tailsweep

Picklade räkor med citrongräs, chili och citronmajonnäs

/

Dessa picklade räkor med citrongräs och chili tillsammans med citronmajonnäs är så vansinnigt gott. Ibland serverar vi dem på några rostade baguetteskivor som tilltugg – och ibland lyxar vi till det och gör en rejäl macka.

Lisa Björner

Crostini med picklade räkor med citrongräs och citronmajonnäs
ca 12 st tilltugg eller 2 mackor


ca 500 g räkor med skal
¼ gul lök
1 vitlöksklyfta
½ – 1 röd chili
1 citrongräs
½ liten citron
½ lime
½ tsk hela fänkålsfrön
½ tsk svart senapsfrön
½ tsk hela korianderfrön
1 lagerblad
3 vitpepparkorn
1 msk vitvinsvinäger
¾ dl olivolja plus lite extra för pensling
2 msk färskpressad citron
1 tsk strösocker
2 msk finhackad persilja
ca 2 dl majonnäs
rivet skal från ½ citron
ca 1/2 baguette

Skala räkorna. Skala även lök och vitlök och skiva dem tunt. Skiva och kärna ur chilin. Skiva citrongräset fint och skär citron- och limehalvan i tunna skivor. Blanda alla ingredienser förutom persiljan i en burk med tättsittande lock. Låt stå i kylen i några timmar. Rör om då och då.

Rör ihop majonnäs och citronskal.

Värm ugnen till 200 grader. Skär baguetten i ca 1 ½ cm breda skivor. (om du ska göra tilltugg).

Halvera baguetten på längden och sen på bredden (om du ska göra mackor)Pensla på lite olivolja och rosta i ugnen i några minuter tills brödet blir gyllenbrunt. Ta ut från ugnen och låt svalna.

Blanda ner persilja i räkorna. Bred lite citronmajonnäs på brödskivorna och toppa med de picklade räkorna.

Receptet har vi tidigare skrivit för tidningen Lantliv.

2

Följ oss på Instagram!

@systrarnaeisenman
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00