ANNONS
Integritet på Tailsweep

Pepparkaksmuffins med cream cheese frosting och lingon

/

På allmän begäran laddar vi nu för fullt inför 1:a Advent. Nu ska det bakas pepparkaksmuffins med cream cheesefrosting och lingon. Så goda! Och dessutom doftar huset helt ljuvligt när man har bakat dem!

Jonny Lindh

PEPPARKAKSMUFFINS MED LINGON
12 – 16 st

100 g smör, rumsvarmt
2 1/2 dl farinsocker
1 1/2 dl gräddfil eller filmjölk
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 msk malen kanel
1/2 tsk malen kryddnejlika
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kardemumma
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
1/2 – 1 dl frysta lingon, tinade och avrunna

Frosting
200
gram philadelphiaost
2dl florsocker

ev lingon till garnering

Värm ugnen till 225 grader (200 grader varmluft). Placera muffinsformar i en muffinsplåt.

Vispa smör och socker luftigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör om. Blanda ner gräddfil eller filmjölk. Rör ihop de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Tillsätt lingonen och blanda försiktigt. Fördela smeten i formarna (ca 3/4 i varje form). Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min, eller tills en provsticka kommer ut torr. Låt kallna på ett galler.

Rör ihop philadelphiaosten med florsocker.  Bre eller spritsa ut frosting på varje muffin. Garnera med lingon.

Receptet har vi ursprungligen skrivit för tidningen Allt om mat.

1

Följ oss på Instagram!

@systrarnaeisenman
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00