ANNONS
Integritet på Tailsweep

Fänkålsallad med äpple, rädisor, chèvre och apelsinmarmelad-dressing

/

En enkel och fräsch sallad men full av smak – med härlig syra från äpplet,  smak av anis från fänkålen, lätt bitterhet från rädisorna, sälta från chèvren och slutligen en härlig sötma från apelsinmarmelad-dressingen. Detta är ett av våra favorit-tillbehör till grillat.

Lisa Björner

Fänkålsallad med äpple, rädisor, chèvre och apelsinmarmelad-dressing
ca 4 portioner

1 stor fänkål
1 äpple
100 g färsk chévre, smulad
10 rädisor

Apelsinmarmelad-dressing
2 msk olivolja
2 msk apelsinmarmelad
1 1/2 msk äppelcidervinäger
Salt och peppar

krasse till garnering

Gör iordning en skål med kallt vatten och is. Skiva fänkålen i riktigt tunna skivor längs med fänkålen, helst med en mandolin. Lägg i en skål med iskallt vatten och låt dra tills de har krusat tills sig, i 15 minuter. Under tiden, vispa ihop ingredienserna till apelsinmarmelad-dressingen. Smaka av med salt och peppar. Låt fänkålen rinna av i ett durkslag. Skala och halvera äpplet. Skär i tunna skivor. (Om äpplet inte ska användas på en gång, lägg i lite citronvatten så skivorna inte blir bruna.) Skiva rädisorna tunt. Blanda fänkål, äpple och rädisor med dressingen och smaka av med salt och peppar. Rör ner chèvreosten. Garnera med krasse.

Receptet har vi tidigare skrivit för tidningen Allt om mat.

0

Följ oss på Instagram!

@systrarnaeisenman
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00