ANNONS
Integritet på Tailsweep

Rosévinsgranita

/

Sommar och det betyder rosévin – oavsett väder! Men istället för att dricka det, svalkar vi oss med denna löjligt enkla och löjligt goda rosèvinsgranita.

Ulrika Ekblom

Rosévinsgranita
ca 4 portioner

1 dl strösocker
1/2 dl vatten
5 dl rosévin

Koka upp socker och vatten i en kastrull till en klar lag. Låt svalna. Blanda sockerlag och rosévin. Häll i en form och ställ i frysen. Rör om med en gaffel när det har bildats en frusen skorpa. Fortsätt att röra om var tjugonde minut tills granitan har stelnat. Man kan också låta granitan frysa nästan helt vilket tar 3–4 timmar och sedan skrapa upp den i flagor med en gaffel. Servera i kylda små skålar eller glas.

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00