ANNONS
Integritet på Tailsweep

Marängkrans med citronmousse och färska bär

/

Vill man inte stå och svettas i  köket på midsommarafton, har vi den perfekta midsommardesserten.  En vacker marängkrans med citronkräm som kan förberedas innan och sedan behöver bara enkelt dekoreras strax innan servering. (Ni får ha lite överseende för vår kräm här på bilden – det var sjukt varmt dagen vi fotograferade och krämen hann bli lite för lös i den gassande solen….)

Marängkrans med citronmousse och bär


4 – 6 portioner

Marängkrans
3 äggvitor, rumstemperade
2  dl strösocker
1/2 tsk vitvinsvinäger
2 tsk maizena

Citronkräm
2 dl vispgrädde
200 g färskost
3 msk florsocker
finrivet skal från 1/2 citron
ev. några droppar röd karamellfärg eller 1/2 tsk hallonpuré (kan uteslutas – är endast för färgen…)

1-2 dl blandade färska bär
citronmeliss/mynta och ätbara blommor ( t ex  tusensköna, ringblomma, krasse) till garnering

Värm ugnen till 125 grader. Vispa äggvitorna tillsammans med vitvinsvinäger i en ren bunke till ett mjukt skum. Fortsätt vispa och tillsätt sockret, lite i taget, till en glansig och fast maräng. Vänd ner maizenan. Klä en plåt med bakplåtspapper. Klicka eller spritsa ut marängmassan till en krans. . Grädda mitt i ugnen i 30-40 minuter. Stäng av ugnen och låt marängen svalna i ugnen med luckan på glänt.

Vispa grädden, färskost och florsocker till en lätt mousse. Rör ner citronskal och ev färg. (Ställ in i kylskåpet tills marängkransen ska dekoreras.) Klicka ut moussen över marängen. Garnera med färska bär, citronmellis/mynta och ätbara blommor.

0

Följ oss på Instagram!

@systrarnaeisenman
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00