ANNONS
Integritet på Tailsweep

Labneh med matjessill, brynt smör, picklad rödlök och kavringschips

/

För många är matjessill ett måste på midsommarbordet.  Så även hos oss. Här serverar vi matjessillen dock lite annorlunda. Vi serverar den nämligen med labneh som en dip, toppad med ägg, brynt smör  och picklad rödlök – som man skopar upp med  kavringschips. Labneh äryoghurt eller gräddfilsomfårrinnaav till en tjockkräm. Superenkelt att göra och fantastiskt gott!

Labneh med matjessill, brynt smör, picklad rödlök och kavringschips

photographer Ulrika Ekblom www.ulrikaekblom.se

Labneh med matjessill, brynt smör, ägg, picklad rödlök och kavringschips
6 bufféportioner

6 dl gräddfil
ca 200 g kavring
1 burk matjessill á 200 g
3 ägg, hårdkokta
100 g smör

Pickladrödlök
1 dl vitvinsvinäger
1 dl strösocker
1 dl vatten
1 rödlök

hackad gräslök till garnering

För att göra labneh, låt gräddfilen rinna av i ett kaffefilter eller silduk i kylskåpet över natten. Koka upp vitvinsvinäger, socker och vatten till de picklade rödlöken. Skala och skiva rödlöken tunt. Lägg rödlöken i en burk, häll på den varma lagen och låt stå i några timmar. För att göra kavringchipsen, frys brödet. Skiva det sedan så tunt som möjligt, helst på en mandolin. Skär skivorna i trekanter. Värm ugnen till 175 grader. Rosta brödskivorna i ugnen tills de är knapriga, 5 – 10 minuter. Skär matjessillen i mindre bitar. Hacka äggen.

Smält smöret i en kastrull och låt koka under omrörning.Använd gärna en termometer och mät temperaturen på smöret. När smöret blir ljusbrunt, har en nötaktig doft och når 155 grader, ta av från värmen och häll av i en annan skål.

Bred ut labneh på ett fat och fördela över matjessill, ägg och picklad rödlök. Ringla över brynt smör och garnera med gräslök. Servera med kavringschipsen.

0
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00