
Kyckling- och filodegspaj med spenat, citron och dragon
Både vacker och god är denna kycklingpaj med spenat, citron, dragon och en krispig filodegslock. Och tro det eller ej – både mina barn åt den trots att den innehöll alla barns kryponit – spenat. Jag gillar att äta den som den är med endast en sallad till. Men det går även bra att servera den med t ex ris eller bulgur. /Monica
Kyckling- och filodegspaj med spenat, citron och dragon
ca 4 portioner
kött från 1 hel grillad kyckling eller ca 3 kokta kycklingfiléer
1 knippe salladslök, skivat
2 vitlöksklyftor, finhackade
250 g fryst spenat
3 dl hönsbuljong
3 dl frysta gröna ärtor
1 msk grovkornig senap
1 tsk rivet citronskal
1 msk finhackad dragon
2 dl crème fraîche
salt och peppar
olivolja till stekning och pensling
150 – 200 g filodeg
Värm ugnen till 200 grader. Strimla kycklingen. Fräs lök och vitlök i lite olja i några minuter. Tillsätt spenaten och fräs till den har tinat. Tillsätt buljong, gröna ärtor, senap, citronskal och dragon. Koka upp och låt puttra i ca 5 minuter. Blanda ner crème fraîche. Tillsätt kycklingen, rör ihop och smaka av med salt och peppar. Häll upp i en form. Ta filodegsarken, skrynkla ihop och lägg ovanpå kycklingröran. Pensla degen med lite olja. Grädda i ugnen i ca 20 minuter. Om degen börjar få för mycket färg, täck med folie. Servera direkt.