ANNONS

Jordnötskakor med choklad

/

Dessa kakor får oss att minnas tillbaka till vår barndom när vi växte upp i USA. Jordnötssmör var en favorit – men inte bara i en klassisk ”Peanut Butter and Jelly Sandwich” utan även i godis, desserter och kakor. För dessa kakor är verkligen ”to die for”! Finns det någon godare smakkombination än salta jordnötter och söt choklad? Tror inte det!


Chokladdoppad jordnötskakor

Chokladdoppad jordnötskakor

Jordnötskakor med choklad
ca 18 stycken

50 g rumsvarmt smör
1 1/4 dl farinsocker
1 dl strösocker
1 ägg.
1 dl jordnötssmör (osockrad)
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
ca 100 g mörk choklad

Värm ugnen till 175 grader.

Vispa smör och socker poröst. Vispa i ägget och  jordnötssmör. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten.

Dela degen i ca 18  bitar och rulla till bollar. Lägg på bakplåtar, täckt med bakplåtspapper. Ta en gaffel och tryck till bollarna så de blir räfflade. Grädda i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna på ett galler.

Hacka choklden och smält den över ett vattenbad. Doppa halva kakan i chokladen och låt stelna på ett bakplåtspapper.

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00