ANNONS

Asiatisk helgrillad fisk med citrongräs, limeblad och chili

/

Vi älskar att grilla hel fisk. Här har vi använt uer men det går även utmärkt att grilla t ex havsabborre, gös, eller röding. Grillad fisk behövs egentligen inte smaksättas allt för mycket – då den är väldigt god i all sin enkelhet. Dock brukar vi då och då tillsätta lite goda ingredienser som i detta fall då vi har smaksatt den med lite asiatiska smaker i form av citrongräs, limeblad och chili. Servera gärna fisken med denna fräscha asiatiska salladen.

Asiatisk helgrillad fisk med citrongräs, limeblad och chili

Ulrika Ekblomwww.ulrikaekblom.se

Asiatisk helgrillad fisk med citrongräs, limeblad och chili
ca 2 portioner

1 hel fisk, rensad
2 msk rapsolja
några droppar sesamolja
några stänk fisksås
2 vitlöksklyftor
3 lime
2 citrongräs, endast det vita
1 röd chili, t ex spansk peppar
6 limeblad, färska eller frysta
flingsalt och peppar
färsk koriander till garnering

Skölj fisken och gör några diagonala snitt i skinnet. Lägg fisken på ett ark aluminiumfolie. Pensla hela fisken med rapsolja och salta och peppra. Droppa sedan över lite sesamolja och fisksås – även inuti.

Skala och skiva vitlöken. Tvätta och skiva limefrukterna. Skiva citrongräset fint. Kärna ur och skiva chilin. Fördela vitlök, lime, citrongräs, chili och limeblad inuti, under och ovanpå fisken. Vik ihop foliet runtom fisken så att det blir ett paket som sluter tätt.

Lägg fiskpaketet på grillen. Vänd paketet en gång. Grillningstiden beror på temperaturen på grillen och storleken på fisken. När fisken har en innertemperatur på 55 grader är den klar. Garnera med koriander innan servering.

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram!

@systrarnaeisenman
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00