ANNONS

No bake cheesecake med rabarber

/

Än skördar vi rabarber – och bakar då bland annat denna No Bake Cheesecake. Använd gärna rabarber i olika nyanser av rött och grönt för att få en fin färgblandning.

No bake cheesecake med rabarber

Lisa Björner

No Bake Cheesecake med rabarber

Pajbotten
200 g digestivekex (ca 14 stycken)
100 g smält smör
1/2 tsk kanel

Fyllning
500 g Philadelphiaost eller annan cream cheese
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citron
1 tsk rivet citronskal
4 dl vispgrädde
3 – 4 rabarberstjälkar
2 dl vatten
1 dl socker

Klipp ut bakplåtspapper i samma storlek som botten på en bakform (ca 25 cm) med löstagbarbotten. Lägg pappret i botten av formen. Mixa digestivekexen till smulor i en matberedare. Rör ihop med kanel och det smälta smöret. Tryck ut degen i formen och ställ i kylskåpet.

Fyllning: Vispa ihop cream cheese, socker, vaniljsocker, citronsaft- och skal. Vispa grädden tills den formar mjuka toppar. Vänd ner i krämen. Häll fyllningen i formen, täck med plastfolie och och ställ in i kylskåpet över natten.

Skär eller skala tunna och långa remsor av rabarberskalet, gärna med mandolin eller vass osthyvel. Koka vatten och socker tills sockret har lösts upp. Låt sjuda. Lägg ner några rabarberremsor åt gången i ca 30 sekunder. Ta upp och lägg på ett bakplåtspapper.

Ta ut cheesecaken från kylskåpet. Dra med en kniv längs insidan av kanten på formen. Ta ut kakan från formen. Lägg rabarberremsorna omlott snyggt ovanpå kakan. Klipp bort överflödig rabarber runtom kanten.

Receptet har vi skrivit för tidningen Allt om mat.

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram!

@systrarnaeisenman
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00