ANNONS

Äggröra med löktrav

/

Frukost

,

Recept

,

Imorse blev det äggröra av vår höna Emmies ägg till frukost – som jag kryddade med lite löktrav.  Löktrav är en ört som växer vilt – som många ser som ett ogräs. Bladen,  som ska plockas när de är späda, smakar lite lök och senap. Om man inte hittar löktrav går det även bra att använda t ex gräslök eller någon annan kryddört. Tjingeling, Monica

Äggröra med löktrav

1 portion

Jag är lite lat, och vill ha minimal med disk, så jag gör min äggröra på ett lite annorlunda sätt… Plocka inte löktrav vid vägkant och se till att alltid skölja först.

 4 ägg
ca 25 g smör
salt och färskmalen svartpeppar
1 msk finhackad löktrav

Smält smöret i en stekpanna. Knäck ner äggen i pannan. Rör inte förrän äggen har börjat stelna något. Salta och peppra. Rör försiktigt till önskad konsistens. Äggulorna ska inte blandas för mycket med vitorna. Jag gillar mina ägg när de fortfarande är lite rinniga. Strö över löktrav. Servera direkt.

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00