ANNONS

Kalvfärsbiffar med fräsch matvetesallad och chevre- och honungsröra

/

Middag

,

Middagstips

,

Recept

,

Snabba middagar

,

Hej bästa läsare! Idag bjuder vi på ett trevligt och enkelt middagsrecept som passar vardag som helg –  kalvfärsbiffar, matvete, fräscha grönsaker och en krämig chèvreröra. Ha en fin tisdag! Kram, Lisa & Monica

Kalvfärsbiffar med matvetesallas och chèvreröra
Kalvfärsbiffar med matvetesallas och chèvreröra

Kalvfärsbiffar med fräsch matvetesallad och
chèvre- och honungsröra
ca 4 portioner600 g kalvfärs


1 ägg


1 dl mjölk


1/2 dl ströbröd


1 tsk salt


1 krm malen svartpeppar


1 msk olivolja och smör till stekning

Matvetesallad
3 dl okokt matvete
1/2 tärning grönsak- eller kycklingbuljong
150 g sockerärtor eller sugar snaps
150 g haricots verts
8 sparrisar, i bitar
8 rädisor, skivade
1/2 rödlök, skivad
salt och peppar
persilja till garnering

Chèvreröra
150 g chèvre
1/2 dl crème fraîche
2-3 tsk honung
salt

Blanda ägg, mjölk, ströbröd, salt och peppar. Låt svälla i minst 15 minuter. Blanda med färsen. Forma färsen till biffar och stek i smör och olivolja på båda sidorna tills biffarna är genomstekta. Håll varma.

Blanda ingredienserna till chèvreröran. Smaka av med salt.

Koka matvetet enligt förpackningen och lägg ner buljongtärningen i vattnet. Koka sockerärtor, haricots verts och sparris i lättsaltat vatten i några minuter. Häll av vattnet och blanda med matvetet. Rör i rädisor och rödlök. Smaka av med salt och peppar.

Servera varm med kalvfärsbiffarna och chèvre- och honungsröran.

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram!

@systrarnaeisenman
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00